..::MAKE UP::..

I'm conceited, I've got a reason...

Login:
Hasło:
Zarejestruj się!

Moje aktualne wpisy

Signature Minerals - recenzja plus swatche



Jak już pisałam w poprzedniej notce marka Signature Minerals to moje przypadkowe wakacyjne odkrycie. Firma posiada bardzo przyzwoitą ofertę kosmetyków mineralnych, w tym to, co wszystkie lubimy najbardziej - zupełnie darmowe próbki, przy których zamówieniu płacimy tylko za przesyłkę. Próbki kosmetyków wybieramy same w liczbie sześciu sztuk. Pudry i róże przyjdą w słoiczkach, próbki cieni natomiast wysyłane są w małych słoiczkach.

Moje pierwsze i jak na razie jedyne zamówienie składało się z 3 cieni do powiek i 3 różów do policzków. Wszystkie odcienie zgadzały się z tymi pokazanymi na stronie z wyjątkiem jednego różu, który okazał się bardzo, ale to bardzo podobny do jednego z cieni, które zamówiłam. I w takiej też roli zapewne go zużyję, bo do mojej karnacji okazuje się być zbyt pomarańczowo-brązowy.

Próbki są dosyć szczodre, zarówno cienie jak i róże wystarczą na co najmniej kilkanaście aplikacji. Kosmetyki ładnie się nakładają, nie osypują się, kolor w zetknięciu ze skórą pozostaje taki sam i nie traci nasycenia. Róże dodatkowo wyglądają bardzo naturalnie, wybrałam spokojne, matowe kolory i na twarzy wyglądają jak naturalny rumieniec. Jeśli chodzi o trwałość, to również nie mam im nic do zarzucenia.

Poniżej znajdziecie swatche posiadanych przeze mnie kosmetyków Signature Minerals. Zwróćcie uwagę na to, jak bardzo róż "Terra Cotta" podobny jest do cienia... "Terra Cota"...

19.03.2010 o godz. 21:08
Komentuj post użytkownika (maksymalnie 1024 znaki)

makeup
6.04.2010, 14:19
makeup napisał(a):
Alice przepraszam za późną odpowiedź :* Szczerze mówiąc, to ja płaciłam tam przez PayPala, a PayPal zapewnia bezpieczną transakcję, natomiast bezpośrednio kartą nie zdarzyło mi się tam płacić. Myślę jednak, że jeśli sklep współpracuje z PayPalem, to jest to godny zaufania kontrahent.

Alice
26.03.2010, 17:21
Alice napisał(a):
Właśnie chciałam zamówić próbki z tej strony i jak już doszło do płatności to się trochę przestraszyłam. Tam nie ma nic napisane o ochronie. i obawiam się podania danych mojej karty kredytowej. co ty na to?

ps: fantastyczny blog!

makeup
24.03.2010, 21:30
makeup napisał(a):
@ karolina - linka do tego sklepu oraz do kilku innych znajdziesz w poście poniżej :) Tam też pokrótce opisałam zasady zamawiania próbek :)

@ sw - kiedy ja zamawiałam te próbki to wyszło mnie to około 18 zł, cena mogła się nieznacznie zmienić, dolar od tamtej pory nieco spadł więc może być taniej :)

@ Katalina - zaszkodzić sobie raczej nie zaszkodzę ale mam naprawdę zapuchnięte oczy i bardziej przekrwione niż kiedykolwiek, więc naprawdę nieładnie to wygląda, poza tym strasznie mi łzawią i cienie w kącikach rozmazałyby się zanim zdążyłabym sięgnąć po aparat, a o eyelinerze nawet nie chcę myśleć ;) Ale co tam, przynajmniej nadrabiam z recenzjami i innymi tego typu zaległymi postami. A ten elektryczny błękit to fajny pomysł, chociaż ja się w niebieskościach nie czuję najlepiej, ale tak dla eksperymentu mogłabym coś popróbować gdybym tylko takowy posiadała :P Ale mam jakiś taki trochę morski błękit, to może z tym się pobawię :)

Katalina
24.03.2010, 21:00
Katalina napisał(a):
No to chyba lepiej przeczekać tą alergię, żebyś sobie niechcący nie zaszkodziła :( Oby Ci jak najszybciej przeszło. A zamiast zieleni zawsze możesz użyć jakiegokolwiek innego koloru. Fajny efekt mógłby u Ciebie dać gradient z użyciem elektrycznego błękitu :) Coś takiego maksymalnie kontrastowego względem koloru tęczówki.

sw
21.03.2010, 17:03
sw napisał(a):
ile mniej wiecej na plska kaske wyszedl koszt wysyłki tych próbek?;)

Katalina
21.03.2010, 10:35
Katalina napisał(a):
No właśnie do takiego makijażu, jak ma Beyonce, najlepiej byłoby mieć przynajmniej taką karnację jak ma ona. A jeszcze z neonowym kolorem to w ogóle musiałaby być bajka :) Mam nadzieję, że alergia szybko Ci minie, bo czekam z niecierpliwością na Twoją interpretację tego makijażu :))) Pozdrawiam!

Bebe
20.03.2010, 15:38
Bebe napisał(a):
Nie wiem dlaczego, ale uwielbiam jak robisz swatche. Te zdjęcia zawsze tak ładnie wyglądają, że od razu nabieram ochoty na zakupy kosmetyczne. Rób takich postów jak najwięcej:)

karolina
20.03.2010, 14:14
karolina napisał(a):
terre med wygląda na idealny ziemisty brąz, a róże są po prostu przepiękne, chyba zamówię sobie te próbki. mogłabyś podać linka?? a ten terra cotta faktycznie z cieniem wygląda jak ten sam kosmetyk.
makeup
..::MAKE UP::..
Skąd: Bydgoszcz / HTown, New Jersey, USA
O mnie: Mój blog to internetowy katalog moich pomysłów i postępów w sztuce makijażu. Nie jestem wizażystką, nie spodziewajcie się więc cudów, ale lepszych i gorszych, łatwych do wykonania propozycji. Znajdziecie tu też recenzje wartych uwagi kosmetyków - zarówno drogeryjnych, jak i trudniej dostępnych oraz mineralnych. Tutoriale robię na zamówienie - jeśli podoba Ci się jakiś makijaż, daj mi znać :)
statystyki
sekcja użytkownika
free hit counter
free hit counter